Paistaa se aurinko turistirysäänkin! Aamulla heräilin yheksän aikaan ja huoneessa oli vielä ihan pimeetä ja kuului veden valumisesta syntyvää ääntä. Aattelin et en taida nousta sängystä koko päivänä jos taas on paskat kelit. Koska kuitenkin olin havaitsevinani pienioista unen aiheuttamaa tuoksahtelua kainaloissa, päätin että suihkuun pitää ainakin vääntäytyä (lähtee muuten aamu aika mukavasti käyntiin, kun suihkussa ei käytetä lämmintä vettä). Nousinpa sitten ylös punkasta ja avasin tuossa ikkunan suojana olevan metallisen ”verho”hässäkän ja hämmästyin huomatessani, että aurinkohan se siellä mollottaa täydeltä terältä. Ei muuta kun äkkiä suihkuun, vaatteet päälle ja ulos. Aluksi päätin lähteä etsimään duunipaikkaa ja ensituntumalla valinta farkut + t-paita tuntui ihan oikealta. Työpaikka löytyi ja se on vissiin joku valuutanvaihtoon erikoistunut systeemi. Siistin näköinen paikka ja aukioloajat 8.30 – 14.00 eli biitsiaikaakin pitäis riitellä kesän mittaan. Kun työpaikka oli löytyny niin aattelin lähteä meren rantaa katselemaan ja sumpille. Tässä vaiheessa alkoi myös ensimmäiset epäilyt vaatevalinnan onnistumisesta. Kun sain kahvituttelun valmiiksi niin jatkoin matkaa meren rantaa pitkin ja varmistuin, että ainakin farkut olivat aivan liioiteltuja tälle kelille. Eka lämmin päivä eikä ainakaan meikäläisellä ole mitään asiaa ulos missään shortseja raskaammassa vaatetuksessa (<= vaikka tuo lause saattaa vaikutta siltä, että valitan liian kuumasta kelistä, niin näin ei suinkaan asian laita ole).

Lauantaina, omaksi sekä varmasti lukijoiden pettymykseksi, olin niin väsynyt, etten jaksanut lähteä mitään baareja katsastamaan, eli niistä ei vielä ole mitään raportoitavaa, mutta lupaan parantaa tapani jahka tänne hieman paremmin asetun. Pysyttelin siis kämpillä ja opiskelin espanjaa poliisiopiston (loca academía de policía) opastuksella. Leffan loppupuolella pystyin jo vähän ymmärtämään mitä ne siinä pätkässä selitti.
Niin ja niille, jotka haluavat tulla tänne vierailulle: TERVETULOA, mutta meikäläisellä ei ole mahdollisuutta majoittaa vieraita, kun isäntäväki ei oikein siitä riemastu. Kämpässä saa toki tulla käymään ja uskoisin, että esim. ruuanlaitto täällä onnistuu, mutta yöpyminen olis vähän niinq kielletty. Tämä johtunee veden, sähkön ja kaasun kulutuksesta (tai lähinnä niistä seuraavista laskuista). Kuvia en valitettavasti voi vielä blogiin liittää, koska luonnollisesti unohdin kameran USB-letkun kotiin. Käyn ostamassa kortinlukijan ASAP, eli sitten löytyypi kuvamateriaaliakin.

Huomenna olis sitten ensimmäinen työpäivä ja kieltämättä hiukan kyllä jänskättää. Toisaalta jos homman nimi on toimia valuutanvaihdossa, niin kiitos labuskin loistavan rahoituksen opetuksen, uskoisin moisesta tehtävästä jotenkin suoriutuvani. Kielitaito voipi ainakin voi joutua koetukselle, jos firmaan saapuu esimerkiksi hurreja vaihtamaan niitä leikkirahojaan oikeaan valuuttaan. En ainakaan kehtaa myöntää, että oon Suomesta, kun ne kuitenkin tietää, että pitäis osata kieltä jonkun verran.

Niin ja nettiliitymästä vielä. Vuokraemännällä on täällä langaton verkko ja se lupas että saan sitä käytellä, maksua vastaan luonnollisesti. Ainoa ongelma on, että se ei tiedä oman verkkonsa salasanaa eikä osaa sitä reitittimestä (jep, se sarvekas modeemi) kaivaa. Eli jos se antaa luvan, että saan käyttää sen tietokonetta sen verran, että kaivan verkon salasanan, niin alkaapi yhteydet skulaamaan...
Niin juu, turistirysäjuttuja. Toistaiseksi kaikissa paikoissa valtakieli on ollut espanja, jonkun verran olen onnistunut kuulemaan lontoon ja berliinin murteitakin ja ensimmäiset, ja toistaiseksi ainoat, suomenkieliset kirosanat kuulin erään tädin komentaessa koiraansa pois linnunraadon kimpusta.

Ensivaikutelmia kaupungista: Puhtaampi kuin Porto, mutta likaisempi kuin esim. Madrid. Ei täällä kyllä mitään likaista ole, vaan semmosta yleistä: kadut remontissa ja tietty roskiksia joka paikassa (täällä kun ei taloilla ole mitään roskakatoksia vaan roskat viedään kadunvarrren roskiksiin). Meren rannassa (matkaa kämpiltä muuten 300m :P) luonnollisesit joka paikka on aivan putipuhdas ja poliiseja pyörii jonkun verran meidän turistien suojana. Eli pientä kontrastia on havaittavissa, mutta ei siis mitään häiritsevää. Ainakaan ekan kahden päivän aikana en ole nähnyt minkäänlaista järjestyhäiriötä. Espanjalaiseen tyyliin tietenkin torvet soi liikenteessä ja jos joku hilluu kadulla juomassa kaljaa niin se tehdään mahdollisimman kovaäänisesti. Aivan kuten muuallakin Espanjassa, tummat pojat kauppaavat merkkiaurinkolaseja ja DVD-leffoja lähinnä tuolla rannan liepeillä, jossa turistit suurimmaksi osaksi parveilevat. Kerjäläisiä, joita ainakin Portossa oli riesaksi asti, en ole nähnyt vielä ainuttakaan, vaan eiköhän niitäkin vielä ehditä tapaamaan, jahka euroopan lomakaudet kunnolla käynnistyvät.