Pari viikkoa on siis opiskeltu portugalia melkosen intensiivisesti. Semmonen muutos tuli meikäläisen opiskeluun, että miut siirrettiin edistyneempien ryhmään. Tässä ryhmässä opetuskieli on englannin sijasta portugali eli hitusen hankalaa on välillä pysyä kärryillä, mutta ihan hyvin on tähän asti mennyt. Pakko vähän leuhuuttaa: ekasta kokeesta arvosanaksi Excelente! Opiskeluun menee edelleen melkosesti aikaa päivittäin eli hirveesti ei vapaa-ajalla muuta tehdä kun lounastetaan ja mennään nukkumaan.  No välillä on ihan vähän poikettu keskustassa.
Opiskelun ohella ollaan tehty pieniä retkiä lähimaisemiin. Alkuviikolla käytiin Almeidassa katsastamassa ikiaikainen linnotus/vankila. Samalla reisulla tutustuttiin paikalliseen heppatalliin ja päästiin vähän ratsastelemaan. Tosin siten et siinä oli heppapräkäri narun päässä ja sit mentiin pientä ympyrää hetken aikaa. Tänään käytiin Sortelhan kylässä. Sortelha on (mikäli ymmärsin oikein) Portugalin vanhin kylä. Siellä oli muurien sisällä pieni kivitaloja, joissa nykyäänkin asustelee ihmisiä. Sähköt yms. on vedetty maan alta, jotta kylä näyttäis mahdollisimman paljon alkuperäiseltä. Sortelhan maisemat oli aivan vimosen päälle. Taidan muuttaa sinne pitämään viinitilaa jahka tästä saadaan kouluhommat valmiiksi.

385541.jpg
Kuva Almeidasta. Kuvassa puolet kielikurssilaisista

385545.jpg
Kuva Sortelhan kylästä. Melkosen komeita vanhoja rakennuksia ja asialliset maisemat.

Torstaina vietettiin Francescon synttäreitä. Porukalla tehtiin hiukan voileipiä vieraille syötäväksi, Victor taikoi muutaman Espanjalaisen paellan, sekoteltiin vähäsen sangriaa, ja Nicola loihti aperitiiveiksi caipirinhoja. Bileissä vieraili kaikki kielikurssilaiset, toinen opettajista, muutama muu vaihturi ja jopa pari Portugalilaista hemmoa. Opettajamme suoritti pienimuotoisen "polton". Hän päätti sitten koetta edeltävänä päivänä viedä porukan yhteen yökerhoon. Tänään koulussa oli siis kohtuullisen väsynyttä porukkaa ja parilta jäi jopa koe tekemättä.

385544.jpg
Kuvassa päivänsankari ja kielikurssin neidot