Vähän pitelee kiirutta ja sain nettiyhteyden omaan koneeseen vasta tänään, eli en ole paljoa päässyt juttuja kirjottelemaan. Tässä kuitenkin jotain pientä.
Maanantaiaamuna mentiin koululle tutustumaan kielikurssista vastaavaan henkilökuntaan ja tutustumaan muihin samalla kurssilla oleviin. Kurssilla on porukkaa Italiasta, Espanjasta, Puolasta, Tsekeistä, Latviasta ja Kreikasta ja miun lisäks yks suomalainen. Tutustumisen ja aamupalan jälkeen tehtiin pieni tasokoe ja ennen tasokokeen tarkastamista meidät jaettiin aloittelijoiden ja edistyneempien ryhmiin. Mie olen siis aloittelijoiden ryhmässä. Jako meni niin, että Italialaiset ja Espanjalaiset ja Kreikkalaiset meni edistyneempien ryhmään ja loput aloittelijoiden ryhmään. No kertaus on opintojen äiti. Koulua on kuus tuntia päivässä ja taukoineen homma menee niin, että ysiltä aamulla alotellaan ja kuudelta kotiin. Siinä sit pidetään kahvi- ja ruokataukoja, jotka venyy aina.
Mie oon pääasiassa pyöriny kolmen Italialaisen (Giuseppe, Francesco ja Nicola) ja parin Espanjalaisen (Diego ja Victor) kanssa. Yhdessä muodostamme A Comunhia da Residencian (kukaan ei tiedä onko kieliopillisesti oikein). Porukalla ollaan pyöritty kaupungilla ja pari kertaa tehty pöperöä asuntolan keittiössä. Meikäläinen on hyväksytty semi-Italialaiseksi. Vielä kun opin master chef Giuseppen johdolla tekemään italialaista ruokaa ja katson yhden Fellinin filmin, niin miut ehkä kastetaan täys-Italialaiseksi.
Yöelämääkin ollaan ehditty hiukan katsastamaan. Melko villiä on ollut meno semmosilla vaihtareilla, ketkä on lähdössä kohta kotiin. Me ei olla vielä ihan täysillä päästy radalle, kun aamulla pitää mennä kouluun. Se, että ei olla täsysillä päästy radalle tarkottaa siis sitä, että mennään kuppilaan istumaan ja otetaan pari ölleä ja sit kolmen jälkeen nukkumaan. Eli hiukan on ramassu aamulla. Täällä on vähän eri systeemi baarissa, kun Suomessa. Jossain baareissa saa kortin, mihin tarjoilija merkkaa tilaukset ja sit lähtiessä maksetaan kaupan varsinainen könttäsumma. Ja niille, kenelle tuli ekana pieni kusetus mieleen kerrottakoon, että esim. yhdessä paikassa kortin hukkaamisesta seuraa 75€ lasku. Eli aika tosissaan saa tintata, ennen kun alkaa kannattamaan.
Myöhemmin taas lissää jahka ehdin
Ate Já