Viime viikon alkupäiviksi saatiin uusia vahvistuksia, kun Olatzin poikaystävä tuli käymään Espanjasta. Häpeäkseni en muista janpan nimeä, mutta se on rokkari, kelvoton hampuusi ja kaikenkaikkiaan äärimmäisen mukava kaveri. Lupas lähettää niitten bändin levyn, jahka pääsee kotiin. Samaisen kaverin ansiosta suomalainen wappupäivällinen sai espanjalaisia mausteita. Päivälliseksi saatiin Kanaa Tyypillisen Espanjalaisen Soosin Kanssa. Jälkiruokana nautittiin tippaleipiä. Wapunaattoa vietettiin Contagiartessa parin huurteisen kera. Kaikenkaikkiaan varmaan rauhallisin wappu moneen vuoteen.


575322.jpg

Kana senhor Silvan puutarhasta.

575323.jpg
Palvelu pelaa. Sama jamppa hoitaa ruuan ja musiikin.

Muutenkin viikko sujui melko rauhallisesti. Ainoa mainitsemisen arvoinen asia lienee, että torstaina tein Pasta Carbonaraa ja yksi italialainen mimmi sanoi, että oli hyvää. Joko oikeasti onnistuin määräämään keittiön puolella tai sitten se valehteli kohteliaasti. Itse valehtelen itselleni, että vaihtoehdoista ensimmäinen on oikea.

Viikonloppuna käytiin vierailulla Mirandelassa tapaamassa Tsekkejä ja Covilhãn kurssilaisista aloittalijaryhmän jengiä. Mirandelaan saavuin perjantai-iltana noin kymmenen aikoihin ja siellähän oli jengi jo hyvissä nosteissa. Eipä siinä muu auttanut, kuin ottaa itsekin yksi olut palautetun harkkatyön (kyllä.. palautin sen viime perjantaina) ja espanjan tentin kunniaksi. Lauantaina lähdettiin aamulla ihmettelemään läheistä Bragancan kaupunkia ja sen linnaa. Linna oli hieno, kapunki oli pieni... siinä kai se. Illalla avattiin grillikausi tsekkien parvekkeella. Voin kertoa, että oli tunnelmat melko korkealla, kun aurinko paistoi, grillilihaa oli vähintään riittävästi, olut oli kylmää ja seurassakaan ei ollut valittamista.


575325.jpg
Tällainen näky oli vastassa Mirandelan bussiasemalla. Harmi, että seuraava bussi Portoon lähti vasta seuraavana aamuna.

575319.jpg
Ondrejn aamiainen lauantaina. Taisi olla ressaca mortal.

575327.jpg
Paikallisen kommunistipuolueen ilmoittelua.

575328.jpg
Bragancan linna

575320.jpg
A Ania

575321.jpg
Ondrej ja maailman suurin bidé.

575330.jpg
Ihan vähän alkoi lapsettaa, kun löydettiin tämä suihkulähde.

575331.jpg
Grillikauden avaus \o/

Tänään (maanantai) lähden ihmettelemään paikallista opiskelijatapahtuma Queima das fitas tjsp. Ilmeisesti joku vimosen vuoden opiskelijoiden bileet. Täällä on nyt ns. akateeminen viikko. Mikäli ymmärsin oikein, niin homma on saanut alkunsa niin, että aikoinaan opiskelijat päättivät pitää akateemisen viikon ja jättää luennot väliin. Erona suomalaiseen teekkariwappuun on se, että täällä on viikon kestävät festivaalit ja luentoja ei järjestetä, koska kukaan ei kuitenkaan ole paikalla.

Meikäläisellä on kouluhommat sillä mallilla, että 25.5. on viimeinen espanjan tentti, ja 14.6. on Investointiprojektien tentti. Toisinsanoen alkaa lomafiilikset painaa päälle (ihan niinkun ei olis ollu tammikuusta lähtien). Ilmat täällä onkin jo semmosia, että jos lähden ilman aurinkorasvaa ulos, niin aika äkkiä iho kärvähtää. Voipi olla, että excut biitsin suuntaan lisääntyy aika reippaasti lähipäivinä. Raskasta on opiskelijan arki...

Ja vielä kerran voisin mainita, että ens viikonloppuna Madridiin \o/