Mitä edellisen päivityksen ekan työpäivän kuvauksesta vielä puuttui oli poliisien vierailu pankissa. Ilmeisesti mulla on taipumus vetää virkavaltaa puoleeni kun Portugalissakin kävivät pariin otteeseen ahdistelemassa. Hieman olivat kaikki ymmällään duunissa, kun poliisiauto ajaa oven eteen sireenit huutaen ja valot vilkkuen. Pari sinivuokkoa sitten tepasteli sisään kysymään, että mikä on hätänä kun heille oli tullut hälytys. Hetken aikaa kun kaikki vakuuttelivat, että ei mitään paniikkia, niin poliisit uskoivat ja lähtivät menemään. Ilmeisesti Natalia oli mua opastaessaan vahingossa painanut pöydän alla olevaa hälynappia. Ja ihan tosissaan: minä en ainakaan tehnyt mitään, mikä olisi aiheuttanut poliisien kutsumista hätiin.


Nyt on sitten pari päivää omalla koneella takana. Perushommat alkaa jo sujua aika kivasti, mutta koko ajan tulee vastaan jotain, mitä en ole ennen nähnyt. Oman mausteensa kaikkeen sähläykseen tuo se, että täällä jos maksetaan vesi-, sähkö- tai puhelinlaskuja niin ne ei olekaan normaaleja laskuja vaan niille on omat hommansa. En tiedä miksi. Sen lisäksi on jotain paikallisia veronluontoisia maksuja, mitkä tietenkin tehdään taas vähän eri tavalla ja kaikki laput on niin sekavia, etten tiedä mikä on tilinumero, kuka maksaa, kenelle ja kuinka paljon. Ehkä nämäkin hommat vielä alkavat luistaa.

Nyt on miullekin avattu oma tili pankissa ja mulla on ihka oma pankkikirja. Välillä on vähän mietityttänyt, kuinka simppeliä pankkiasioiden hoitaminen on Suomessa. Netin välityksellä onnistuu kaikki sillein et ei tarvi paljon pankissa käydä jokapäivästen asioiden kanssa. Sen lisäksi juuri kukaan ei käytä pankkikirjaa tai shekkejä, mitä täällä tulee vastaan ihan jatkuvasti. Ja ihmiset kantavat ihan uskomattomia määriä käteistä mukanaan koko ajan. Kortit tosin ei kelpaa niin moniin paikkoihin, kuin Suomessa. Tähän pistetään vielä bonusta, että jos on jotain maksuja mitkä jotenkin liittyy johonkin (en nyt muista mitä), niitä voi maksaa vaan aamulla 8.30 – 10.00. En ymmärrä miksi ja kun asiaa kysyin niin perustelu oli jotakuinkin luokkaa: "No kun tässä paperissa lukee niin." No hommat pitää kuitenkin koittaa jotenkin hoitaa. Voi olla, että loppukesästä ymmärrän nämä asiat, vaan voipi olla etten ymmärräkään.


No, kaikenkaikkiaan työt sujuu mukavasti ja muutenkin menee ihan ok. Olen koittanut vähän palloilla kaupungilla ja saada jotenkin normaalia arkea aikaseksi täällä. Viikonloppuna vois mennä vähän pyörähtämään kuppiloissa katselemassa, mikä on meininki ja Portugalin fudismatsi pitänee katsastaa jossain baarissa.


Lissää taas kun jotain kirjoittelemisen aihetta tulee.

P.S. Niille, jotka eivät vielä tiedä, niin nyt mulla on nettiyhteys kämpilläkin eli sitä kautta saa aika hyvin yhteyttä.


1616877.jpg

1616882.jpg

1616881.jpg