Pienta hv:ta Suomen suuntaan: taalla oli viime viikolla viis paivaa putkeen semmosta kahtakymmentaviitta astetta. Eli palelemaan joutuu koko ajan. On taas aika paljon juttuja kerrottavana, toivottavasti muistan kaikki.

Viikko sitten viikonloppuna kaytiin vahan seilaamassa jokilaivoilla ja kun matkan hintaan kuului vierailu (maisteluineen) paikallisilla Portviinikellareilla niin pitihan siella poiketa. Portviini on ehka ihan sopivaa jalkiruokajuomaa mut muuten on kylla aika makeeta matskua. Mut tulipahan maistettua semmosta viinia mika maksaa 60€/pullo. Voi sanoa et ihan hyvaa kuraa. Tuosta viikonlopusta pitanee myos mainita kinkerit, missa oli paikalla mie, yksi tsekkilainen kaveri ja 13 neitoa. Hiukan on eri meininki kun lappeenrannassa (viitaten Jarkki-sedan kommentiin: "Ihan niinkun kavelis homobaariin!")

Maanantaina saatiin vieraaksi suomalainen janppa, joka oli matkalla kotiin ja joutui viettamaan muutaman paivan Portossa kun ei saanut lentoja Azoreille.  Mies oli nahnyt Porton lentokentalla yhden suomalaisen neidon, joka oli tulossa kylailemaan alakerran naapurin luona, ja kysassy etta voisko loytya jotain paikkaa missa vois bunkata pari yota. No meillahan oli uus vuodesohva melkeen korkkaamatta, joten ei muuta kun tervetuloa. Azoreilla herra siis kalastelee ja rakentaa pikkuhiljaa omaa taloa. Kuten isani sanoi, ihan tutustumisen arvoinen kaveri. Ja tasta alakerran vieraasta puheenollen: huomaa taas kuinka pieni maa Suomi oikeesti on. Heti kun tapasin kyseisen neidon, niin tiesin, etta olen nahnyt sen jossain ennenkin. Hetken paasta muistin, etta mullahan on jopa valokuva, missa me ollaan samassa kuvassa.

Viime viikolla vietin pari paivaa flunssassa. Onneksi oli sen varran lampimat ilmat, etta en joutunut kayttamaan mitaan perisuomalaisia flunssalaakkeita, vaan vaihtoehtoisena hoitokeinona kaytin lampiman kiven paalla makailua joen rannassa ja appelsiinien syontia. Toimi ihan hyvin ja nyt ollaan taas ainakin fyysisesti terveita. Vietimme joen rannassa kaksi tuntia maaten ja appelsiineja syoden. Samalla kuunneltiin kahta kipaletta, mitka mulla on puhelimessa: Azzurro ja Tu Calorro. Jos tormaatte naihin kappaleisiin, niin kannattaa ottaa talteen. On aika tiukkaa mattoa. Samalla reissulla mitattiin suomalaisen miehen keskimaaraiseksi rakastumistiheydeksi vaikuttavat 5 kertaa/min. Tosin olympiakomitean ohjearvot ylittavissa hameolosuhteissa :p

Mitahan muuta taas: Yks paiva kaytiin rannalla ja taman suomalaisen kalastajan opastuksella syotiin simpukoita suoraan meresta. Oli oikeestaan yllattavan hyvaa. Ai niin ja yks ehtoo syotiin mustekalaa yhessa raflassa. Annos oli vahintaan mielenkiintosen nakonen mut maku oli ihan kohdillaan. Tia vaikka soisin toisenkin kerran. Jepjuu ja perjantaina poikettiin bileissa, siina talossa missa ennen asuin. Paikkaan oli sitten ankeytynyt pitkalle toistasataa henkea. Ihan kivat bileet, mutta en ma siina paikassa asuis :)

Viime viikonloppuna kaytiin katsomassa fudismatsia F.C Porto - Sporting Lisboa. Matsi oli pienehko pettymys. Katsomoon naytti silta, etta Porton pelaajia ei matsi hirveesti kiinnostanut ja peli oli koko ajan hiukan laiskaa. Eipa muuten mitaan valia mut 40€ lipulla odottaa hiukan jotain muuta. Taytyy silti myontaa,  etta oli kylla paras jalkapallomatsi mita olen koskaan livena todistanut. Ja kylla siina on aika paljon tunnelmaa kun melkeen 50000 ihmista huutaa tuomarille: Filho da Puta!!!

Kouluhommat ei kuitenkaan ketaan kiinnostaa, niin kuitattakoon ne silla, etta hyvin menee , mutta menkoon.

Tassa kaikki talla kertaa

Moro