Nonniin...

Reilu viikko sitten saavuin kielikurssin jalkeen Portoon ja kuten pikapaivityksessa mainitsin, kamppa meni valittomasti vaihtoon. Uusi kamppa loytyi ja nykyaan asustelen Covilhãsta tutun italialaisen janpan (Nicola) kanssa kaupungin keskustassa (Rua de Cedofeita). Asunto on vanha ja kylma, mutta tilava ja ensimmaisten siivousten ja sisustusratkaisujen jalkeen se alkaa nayttaa ihmisasunnolta. Meilla on kaytossa yksi iso makuuhuone, jonkun nakonen kaytavajuttu, olohuone ja keittio. Vuokraisanta on mukava, mutta hiukan hullu. Alakerrassa asuu myos Covilhãsta tuttu suomalainen neito.

Koulussa hommat menee ihan mukavasti: yhden kurssin sain sovittua siten, etta teen englanninkielisen harkkatyon, espanjan kurssilla opiskelen ihan normaalisti. Yhdella kurssilla kavi sillein etta opettaja sano, etta ei muuta kun tuut luennoille ja teet tentin englanniksi. No eihan mulla englannin sanakirjaa ole mukana eli koitan varmaan portugaliksi. Kokemus sekin.

Muutaman kerran olen nahnyt ERASMUS-opiskelijoita samasta koulusta. Kaks turkkilaista, kolme kreikkalaista ja viis puolalaista. Tassa siis uudet tulokkaat. Muitakin on, mutta en ole viela nahnyt kun yhden.

Kaupunkia on hiukan tullut ihmeteltya ja pari kertaa olen onnistunut (ihan vahan vaan) eksymaan. Taalla oli joku kansainvalinen filmifestivaali ja siella kaytiin muutama patka kattomassa. Samoin kaytiin katsastamassa Stomp. Stompin takia jouduin hiukan lintsaamaan koulusta (luento klo 21-23). Niin ja eilen ostin kuukausilipun metroon kayttaen pelkastaan portugalia \o/ Viime aikoina on hiukan pidellyt kiirutta kampan etsimisen ja muitten hommeleitten kanssa, mutta kunhan tasta paasee arkeen hiukan kiinni niin voin kertoilla lisaa juttuja kaupungista.

Paikallisilla klubeilla on ehditty kaymaan pari kertaa. Eka kertaa olin paikassa nimelta Maus Habitus (huonot tavat tjsp.) ja toista kertaa en ehka mene samaan paikkaan. Rastatukkien pielvenpolttopaikka, missa soitetaan huonoa musiikkia. Toisen kerran olin paikassa, jonka nimea en edelleenkaan tieda. Lahdin sinne muitten erasmusten kanssa: olin perjantaina menossa kiltisti nukkumaan (kun viela asuin breiner´s housessa), kun kaytavalla tuli vastaan yksi puolalainen jamppa, joka sitten ylipuhui mut viela lahtemaan keskustan suuntaan. Kaytiin melko asiallisessa bilepaikassa, missa ainakin suurin osa ihmisista nautti pelkastaan alkoholia ja musiikkikin oli ehtaa biletavaraa eika mitaan leijumismatskua.  

Kirjottelen taas lissaa kunhan on aikaa ja jotain mielenkiintosta tapahtuu...

Até já!