Vettä sataa ja pitäis lukea tenttiin, eli aika päivittää blogia.

Viime aikoina on ollut vähän hiljaisempaa. Voisi jopa sanoa, että joinakin päivinä suorastaan tylsää. Toisaalta eipä ole paikalliset fudishuligaanit tai poliisit olleet ahdistelemassa. Säät olivat onneksi viime viikolla kohdallaan. Niinpä päivät kuluivat parvekkeella aurinkoa ottaessa ja grillaillessa. Aikoinaan sorruin jopa opiskelemaan.

Viikonloppuna yksi perheenjäsen poistui jälleen pelipaikalta. Olatzin läksiäisiä ja synttäreitä juhlittiin torstaina. Porukalla päätettiin "unohtaa" koko synttärit ja järjestää pieni ylläri illaksi. Oli neidillä näkemisen arvoinen ilme, kun joutu multa kysymään, että muistanko, että on se synttärit. "Mitä? Tänään? Anteeksi! Paljon onnea!" Mimmi oli melkosen hiljanen päivän aikana kun kukaan ei onnitellut. Loppujen lopuksi meno muuttui, kun päivänsankari vietiin erääseen fado-raflaan ribeiralla. Hän kun oli jo pitkään puhunut, että haluis nähdä fadoa ennen lähtöä. Ihan kiva oli käydä tutustumassa paikalliseen musiikkikulttuuriin, vaikka eipä tuon tyyppistä ehkä tule kotona paljoa kuunneltua. Yöllä päätettiin tehdä ns. siskonpeti parvekkeelle ja nukkua ulkona. Ainoa ongelma oli, että peti oli juuri ja juuri riittävän leveä kolmelle ja meitä oli neljä. Onneksi aamuöinen sadekuuro päätti kivilaattojen päällä nukkumisen. Hitusen oli selkä jumissa.

Sunnuntaina pidettiin melko raikkaat grillibileet. Kolmen aikaan iltapäivällä alettiin lämmittämään hiiliä ja hiilten jälkeen ruokaa. Paikalla olivat kaikki perheenjäsenet, jotka vielä ovat Portossa. Koko iltahan siinä meni syödessä, juodessa ja kitaraa raiskatessa. Illalla suurin osa porukasta lähti vielä ribeiralle yhdelle. Siellä sitten lyöttäydyttiin seurueeseen, johon kuului kaksi krekkalaisjanppaa ja yksi portugalilainen fado-laulaja. Pienen rohkaisun jälkeen ko. fadista intoutuikin laulaa luikauttamaan muutaman kipaleen, eli paikallista kulttuuria tuli harrastettua jo toisen kerran saman viikon aikana. Ilta päättyikin sitten sen puoleen mallikkaasti, että sängyssäni yöpyi kaksi kreikkalaismimmiä. Koska kaikki kuitenkin arvaavat totuuden, niin myönnettäköön, että itse en nukkunut tuona yönä omassa punkassa.


661130.jpg

Alkaa kämppiskin ymmärtämään suomalaisen kulttuurin päälle

661133.jpg
Yhteislauluhetki meidän parvekkeella




661131.jpg
Kitaranraiskausta

Alkuviikko on mennyt opiskellessa, koska torstaina (onko se jo tänään... prkl) pitäis käydä kirjottelemassa viimeinen tentti pois lomailun tieltä. Saas nähdä kuinka äijän käy... Eniten tentin osalta huolestuttaa, että löydänkö luokan, missä tentti pitäis tehdä. Jos tämän selvitän, niin kai se tenttikin siitä hoituu...

Kotiinpaluusuunnitelmatkin alkavat olla selvillä. Alkuperäinen suunnitelma oli lentää Portosta Barcelonaan viettämään Olavin kanssa jonkinmoista intensiivilomaa. Kuinka ollakaan, suunnitelmiin tuli pienoinen muutos. Lähden Portosta jo 24.6. kohti Madridia. Madridin reissuun saan matkaseuraksi yhden suomalaisen ja kaksi kreikkalaisneitoa. Jepjep... olen joskus joutunut reissaamaan paskemmassakin porukassa. 28.6. onkin sitten suuntana Barcelona, minne menen myöskin lentäen. Se kun on halvempaa, kuin mennä junalla, vaikka junassa saa opiskelija-alennustakin jonkun verran. No eipä minua haittaa jos on mahdollisuus matkustaa nopeammin ja halvemmalla. 2.7. laskeudutaankin sitten Säkylän kansainväliselle lentokentälle. Eli reilun viikon sisällä tulee kierrettyä kaikki Euroopan tärkeimmät metropolit.

Oikeastaan kun vaihtoreissu alkaa lähestymään loppuaan, niin voisin ottaa mallia Olavin blogista ja pohtia, mitä tästä on oikeastaan jäänyt käteen...

Noppia: jokunen. Ei tämä reisu mikään opiskelun riemuvoitto ole ollut, mutta eiköhän niitä suorituksia kerry riittävästi (jos torstain tentti menee läpi). Kielitaito on kehittynyt aika paljon. Rohkenisin väittää, että lontoota puhuin ihan kohtuullisesti ennen tänne tuloa, mutta sekin on parantunut. Portugali ja espanja onkin sitten kehittynyt huimin harppauksin. Portugaliksi pystyn kirjottamaan ja puhumaan, vaikka edelleen onkin vaikeuksia ymmärtää näitten paikallisten puhetta. Espanjassa uskoisin tulevani toimeen ihan hyvin.

Tärkeimpänä saavutuksena tältä keikalta on uudet kaverit ympäri Eurooppaa. Jatkossa jos (= kun) intoudun matkustamaan, niin yöpaikka löytynee ainakin Puolasta, Tsekeistä, Espanjasta, Italiasta, Kreikasta, Portugalista ja ehkä jopa Latviasta ja Saksasta. Samalla on tullut totuteltua ihmisiin erilaisista kulttuureista, vaikka eipä nuo loppujen lopuksi NIIN erilaisia ole suomalaisista.

Mitä sitten on oikeasti tullut opittua? No ainakin osaan valmistaa parempaa pastaa ja sangriaa :) Täällä on harrastettu täysin erilaista yhdessäoloa kavereitten kanssa, kuin Suomessa (osittain tietty olosuhteiden ansiosta). Lähes jokailtainen yhteinen päivällinen kavereiden kanssa on oikeasti aika mukavaa. Lisäksi olen tottunut tuohon matkustamispuoleen ja tiedän, että enää ei tarvi hirveästi jännittää johonkin uuteen paikkaan menoa. Yleensä siellä kuitenkin pärjää, jahka malttaa ottaa asiat rauhallisesti. Lisäksi täällä on oppinut tutustumaan (ja luottamaan) uusiin ihmisiin nopeammin, kuin ennen tänne tuloa. Helpottanee jonkin verran elämää tuokin taito.

Ensi viikolla on meikäläisen ensimmäinen kesälomaviikko. Mikäli säät suosivat niin saatan viihtyä jonkun verran rannalla. Perjantaiksi on ilmeisesti tiedossa Suomi-bileet (vaarallista) ja lauantaina on jälleen jotkut paikalliset pyhimysbileet, elikkäs São João. Näille kinkereille on kuulemma tyypillistä, erityisesti Portossa, että jokseensakin koko kaupunki lähtee kaduille ja siellä on sitten kaikki vastaan kaikkia päähänlyömiskilpailu kumivasaroilla. Älkää kysykö miksi, jos saan asian selville, niin kerron seuraavassa päivityksessä, jonka todennäköisesti lähetän Espanjasta.


661129.jpg

Kiva nimi kasvilla

Täältä tähän...